در فضیلت و خواص فیروزه
در فضیلت و خواص فیروزه روایت های بسیاری از ائمه اطهار (علیهم السلام) و حکما نقل شده است که قابل توجه برای طالبین می باشد. از جمله:
از حضرت اما جعفر صادق (علیه السلام) منقول است هر که انگشتر فیروزه در دست کند فقیر نمی شود. و به سند معتبر از مفضل عمر منقول است که گفت: روزی به خدمت حضرت امام صادق (علیه السلام) رفتم و انگشتر فیروزه در دست داشتم. فرمود که ای مفضل! فیروزه سیرگاه دیده های مردان و زنان مومنه است یا دورگرداننده ی دردهاست از دیده های ایشان ... (الی آخر حدیث).
و فیروزه آن چشم را قوت می دهد و سینه را گشایش می دهد. و قوت دل را زیاد می کند. و چون پی کاری رود آن را در دست کند پس چون برگردد حاجتش برآورده می گردد.
در کتاب عجایب المخلوقات و غرایب الموجودات در مورد خواص فیروزه گوید: الفاء - فیروج : جوهریست فرخ دارند بامداد که چشم بر وی آید نور دل را زیاد کند. در معجون کنند ضرر سم ها دفع کند. در اکحال سایند روشنایی دهد. حکما گفته اند: اگر نگینی از فیروزج (فیروزه) و بر آن صورت زنی زنند دراز گیسو و دو کودک در کنار دارد. و این نگین بر نقره نشانند و با خود دارند از جادوی ایمن باشند.
----------------------------------------------------------------
خواص نگاه کردن به فیروزه در هر صبح
جناب عالم فاضل مرحوم محمد حسن نائینی (رحمه الله) در کتاب شریف گوهر شب چراغ گوید: هر که صباح از خواب برخیزد و نظر بر فیروزه اندازد در آن روز مکروهی به وی نرسد و در غایت فرح و نشاط باشد. و نیز گفته اند در فیروزه نگریست موجب درازی عمر باشد و روشنایی چشم را بیفزاید و هر که فیروزه با خود دارد خواب های پریشان نبیند و دشمن بر وی ظفر نیابد و از هیچ آفریده نترسد و پیش سلاطین و حکام و زمره خلایق عزیز و مکرم باشد.
و بازهم جناب نائینی (رحمه الله) در گوهر شب چراغ گوید: کسی که انگشتر فیروزه به دست کند از گزند حشرات موذی در امان می ماند. ولی از خواص آن اینست که صاحب چنین انگشتری صولت و هیبت ندارد زیرا فیروزه هیبت را ساقط می کند. لذا ملوک و سلاطین آن را به دست نمی کنند.
مطالب مشابه
محصولات پیشنهادی