این گردنبند یکی از زیباترین نمونه های شناخته شده در زیورآلات هخامنشی است که به طور کلی از سه بخش مختلف تشکیل شده است . سه بخش عبارت اند از :
آویزی که در جلوی گردنبند است، بخش یقه مانند گردنبند که به صورت تخت بر روی گردن قرار میگیرد و در نهایت بخش قلاب مانند دراز و لولهای شکلی که در انتها به سر دو اردک میرسد . بر روی بخش صاف گردنبند و آویزش صحنه هایی از درگیری های جنگی به تصویر کشیده شده است .
در زمان امپراتوری هخامنشی، گاهی پادشاه به همراهانش جواهراتی از طلا هدیه میداد . این هدایا نه تنها با گیرنده هدایا تناسب داشتند بلکه نشانی از وفاداری به پادشاه بودند . بر همین اساس وجود تصاویر جنگی حاکی از آن اند که بر خلاف تصور رایج، گردن آویز زرین به یک مقام عالی رتبه مرد تعلق داشته و نه یک بانو .
در قسمت بالایی آویز و در میان تصویر دو اردک، موجودی نیم انسان نیم پرنده به چشم میخورد که به اهورا مزدا خدای ایران باستان اشاره دارد . همچنین دور تا دور آویز گردنبند، تصویر مشابهی از اهورامزدا ولی بدون بال در دایره هایی نقش بسته شده است .
جالب آن که اهورامزدای وسطی به تزئینات کریستالی بسیاری آراسته شده که نشان از نبوغ و تکنیک هنرمند دوره هخامنشی دارد .
دوره تاریخی : اواخر امپراتوری هخامنشیان
زمان ساخت : اواسط قرن ۶ تا ۴ قبل از میلاد
جنس : طلا، با تزئیناتی از سنگ لاجورد، فیروزه، عقیق و کریستال
ابعاد : ارتفاع ۲۶ سانتی متر؛ عرض ۲۵٫۷ سانتی متر
داستانها : استفاده از جواهرات زرین به قدری برای رومیان باستان نامأنوس و عجیب بود که به هنگام رویارویی با لشکر ایرانیان در جنگی و دیدن برق جواهرات طلایی شان، خیال کردند که با صفی از بانوان رو به رو شده اند !
محل نگهداری : موزه میهو، کوکا ژاپن
منبع : کارناوال
برای مشاهده جدیدترین جواهرات اینجا کلیک کنید .